App van de week > wk38 > Google foto’s

App van de week > wk38 > Google foto’s
17 september 2019 George .
In Veilig thuis, Veilige smartphone

App van de week > Google foto’s > het complete overzicht

Het fijne van Google Foto’s is dat de app orde schept in de honderden of duizenden foto`s die je op je Android hebt staan. Deze worden in hoge kwaliteit in de cloud opgeslagen, waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Kiekjes worden automatisch gesorteerd op dagen, maar door twee vingers uit elkaar te spreiden op het scherm, zoom je uit zodat dagen veranderen in maanden of jaren. Zo kun je snel naar het verleden schakelen en in je archief naar plaatjes zoeken.

Beschikbaar voor alle smartphones, tablets, pc’s en tablets

Het inladen van foto’s verloopt razendsnel, alsof ze lokaal op je smartphone of tablet staan. Toch staat geen enkel plaatje op je toestel, maar juist in de cloud. Google Foto’s bewaart alle foto’s en video’s gratis in de cloud en ‘in hoge kwaliteit’. Er vindt hoe dan ook enige compressie plaats, maar foto’s worden tot 16 megapixels opgeslagen en video’s tot 1080p. Voor veel gebruikers zal dat ruim voldoende zijn.

Google Foto’s is overigens ook slim, aangezien de dienst automatisch kiekjes ordent op basis van locatie, object of mensen. Dat laatste wordt gedaan op basis van gezichtsherkenning. Volgens Google is de informatie volledig privé en ‘alleen voor jouw ogen’.

Als je in de foto-app naar links veegt, helpt een assistent je om bijvoorbeeld collages te maken van je foto`s. Ook kun je op deze manier een timelapse-video maken van recent genomen foto`s. De functie lijkt op ‘Auto Awesome’ van Google Plus, maar met een betere, nieuwe interface.

Tot slot is het selecteren van meerdere foto’s gemakkelijker gemaakt. Je drukt op één foto en sleept vervolgens over alle foto`s die je wil om ze in een groep te selecteren. Hierna kun je meteen een linkje maken om de collectie te delen. Ondersteuning voor de Chromecast maakt het makkelijk om je foto’s naar een groter scherm te sturen. Ook kun je vanuit de app gemakkelijk volledige albums delen met je vrienden, zodat je na een dagje uit allemaal de leukste foto’s hebt.

Direct naar Google Foto, klik hier.

 

Was dit bericht nuttig? Laat dan je waardering zien en klik op het hartje hieronder!

Wil je reageren of heb je vragen? Stel ze gerust; dat kan hieronder of stuur een privébericht >> klik hier.