Gratis Windows 10 upgrade > eindejaarsactie of vergissing?

Gratis Windows 10 upgrade > eindejaarsactie of vergissing?
17 november 2019 George .

Gratis Windows 10 upgrade > eindejaarsactie of vergissing?

Per januari 2020 stopt de ondersteuning voor Windows 7, mocht je één van de laatste gebruikers zijn? Sint

Microsoft heeft bekend gemaakt dat zij per 14 januari 2020 stoppen met de gratis ondersteuning van oudere versies van Windows, waaronder het immens populaire Windows 7. Als je Windows 10 wilt aanschaffen is dat een investering die al snel over de € 100,- gaat. Voor vroege vogels heeft Windows in 2015 een programma uitgerold, waarbij je gratis naar Windows 10 kon upgraden als je een geldige licentie had voor Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 (home of pro editie).

Update werkt nog steeds

Dit programma is officieel per juli 2016 beëindigd. Journalisten van CNET ontdekten vandaag dat het incentiveprogramma nog steeds werkt. Met een oude laptop met geldige licentie voor eerdere Windows installeerden zij gratis Windows 10. Inmiddels heb ik het zelf geprobeerd en ook mij is het gelukt. Garantie kan men niet bieden en vraag is hoe lang je nog kunt profiteren, maar het is toch het proberen waard.

 

Om de Windows Upgrade te vinden ga je naar deze pagina (>> klik) .
Deze webpagi
na is in het Engels, maar als je de Nederlandse versie hebt geïnstalleerd op jouw PC krijg je ook het update-proces in het Nederlands te zien.
Lees dit goed, of druk deze pagina af >>

 

Als je op de pagina geweest bent kun je kiezen of je de upgrade voor één of meerdere PC’s wilt uitvoeren. Voor 1 PC druk je eenvoudig weg op ‘download now’. Als je voor installatie op meerdere PC’s gaat kies je de optie ‘Create installation media for another PC’ en bewaar je de installatiefiles. Wanneer de bestanden gedownload zijn accepteer je de prompts die verschijnen. Wanneer het installatieproces is afgelopen ga je naar ‘Settings Update & Security > Activation’ (of Nederlandse equivalent) en zie je als het goed is een digitale licentie voor Windows 10.

Update nu niet nodig? Toch handig om de download te bewaren…

Uiteraard kun je alleen een ‘Pro’ editie naar een ‘Pro’ editie van Windows 10 upgraden, een ‘home’ editie upgrade naar een ‘home’-editie van Windows 10. Enterprise-edities zijn uitgesloten. Ook kunnen er elders blokkades ontstaan, maar als het lukt heb je dit weekend weer mooi wat extra budget.Of het maandag nog werkt… geen idee; doe er je voordeel mee!

<< Zijn deze licenties niet meer beschikbaar maar u heeft dit toch nodig? Zie hier de nu lopende actie en kortingen.

Succes!

Sint

 
Veilig op internet | Tips voor PC, Smartphone en meer
Privé groep · 40 leden

Lid worden

Wekelijks worden hier in normaal Nederlands slimme "weetjes en handige tips" geplaatst om leuker, sneller en vooral veiliger je pc, tablet en smartpho…