Firefox > onze voorkeur als veilige webbrowser

Firefox > onze voorkeur als veilige webbrowser
13 mei 2019 George .

Firefox > onze voorkeur als veilige webbrowser

Op veler verzoek kijk ik vandaag naar browsers. Meeste onder ons kennen dit onder de naam Internet Explorer, Safari, Chrome, Edge en vele andere.

Hiermee surft u op het internet en dus is een veilige browser belangrijk. Uit eigen ervaring geef ik de voorkeur aan Firefox van Mozilla. Ik kan een technisch betoog houden maar in het kort komt het hier op neer; de “on-activation” update-controle. Dit is een controle vooraf, voordat u gaat internetten. Hiermee, als u contact heeft met het internet, heeft u altijd de laatste en veiligste versie. Daarnaast staat Privacy bij Mozilla vooraan.

Daarnaast gebruik ik in Firefox een aantal extra “extenties”. Dit zijn functionele toevoegingen die met de browser mee opstarten. Eén van deze extenties is “uBlock Origin” (een reclame blokkade app) of “Trafficlight” van Bitdefender; deze extentie bewaakt en controleert linkjes naar andere pagina’s op virussen, mallware of andere kwaadaardige code… Handig en veilig.

 

Was dit bericht nuttig? Laat dan je waardering zien en klik op het hartje hieronder!

Wil je reageren of heb je vragen? Stel ze gerust; dat kan hieronder of stuur een privébericht >> klik hier.